Menu Zamknij

Regulamin Szkolnego Konkursu Kulinarnego Little Chef

„Można nie jeść w ogóle, ale nie można jeść źle”

Celem konkursu jest:

  • kształtowanie zdrowego stylu życia,
  • usamodzielnianie dzieci podczas wykonywania czynności domowych,
  • wzmacnianie wiary we własne możliwości,
  • rozwijanie zdolności kulinarnych i estetycznych,
  • rozbudzanie zainteresowań zdrowym żywieniem,
  • poznawanie różnorodnych produktów spożywczych,
  1. Konkurs przeznaczony jest dla uczniów klas I-III i IV-VI.
  2. Zadaniem uczestnika konkursu będzie przygotowanie w domu dania, wykonanie zdjęcia oraz przyniesienie przepisu wraz ze zdjęciem do dnia 5 maja 2023 r. do pani Marty Borowiak – Bugajewskiej, do świetlicy szkolnej.
  3. Komisja konkursowa wybierze najciekawsze przepisy, które potem uczniowie wykonają podczas drugiego etapu konkursu w szkolnej pracowni kulinarnej.
  4. Każdy uczestnik będzie wykonywał swój przepis. Uczeń jest zobowiązany do przyniesienia produktów spożywczych do zrobienia swojego dania.
  5. Komisja konkursowa będzie oceniać wykonanie, smak oraz walory estetyczne.
  6. Drugi etap konkursu odbędzie się 10 maja 2023 r.
  7. Podczas przygotowania potraw obowiązuje przestrzeganie przepisów BHP.
  8. Prace oceniane będą przez specjalnie powołane, niezależne jury.

Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie,

Organizatorzy:
Adamczak Irmina
Borowiak –Bugajewska Marta
Drymel Agata