„Można nie jeść w ogóle, ale nie można jeść źle”
Celem konkursu jest:
- kształtowanie zdrowego stylu życia,
- usamodzielnianie dzieci podczas wykonywania czynności domowych,
- wzmacnianie wiary we własne możliwości,
- rozwijanie zdolności kulinarnych i estetycznych,
- rozbudzanie zainteresowań zdrowym żywieniem,
- poznawanie różnorodnych produktów spożywczych,
Regulamin:
- Konkurs przeznaczony jest dla uczniów klas I-III.
- Zadaniem uczestnika konkursu będzie przygotowanie w domu dania, wykonanie zdjęcia oraz przyniesienie przepisu wraz ze zdjęciem do dnia 3 czerwca 2024 r. do pani Marty Borowiak – Bugajewskiej, do świetlicy szkolnej.
- Komisja konkursowa wybierze najciekawsze przepisy, które potem uczniowie wykonają podczas drugiego etapu konkursu w szkolnej pracowni kulinarnej.
- Każdy uczestnik będzie wykonywał swój przepis. Uczeń jest zobowiązany do przyniesienia produktów spożywczych do zrobienia swojego dania.
- Komisja konkursowa będzie oceniać wykonanie, smak oraz walory estetyczne.
- Drugi etap konkursu odbędzie się 5 czerwca 2024 r.
- Podczas przygotowania potraw obowiązuje przestrzeganie przepisów BHP.
- Prace oceniane będą przez specjalnie powołane, niezależne jury.
Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie!
Organizatorzy:
Adamczak Irmina
Borowiak –Bugajewska Marta
Drymel Agata